Cosulete din parmezan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 bucati ardei gras
  • 8 rosii mici
  • 6 linguri ulei de masline
  • 150g parmezan ras
  • 3 linguri otet balsamic
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la temperatura maxima. Intr-o tava de copt, puneti 1 dovlecel taiat felii, 2 bucati ardei gras, taiat bucati si 8 rosii mici, taiate pe jumatate. Stropiti legumele cu 3 linguri ulei de masline si un praf de sare si piper si coaceti la temperatura potrivita timp de 8 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie.

Ungeti cu ulei o tava pentru copt si asezati cu lingura 150g parmezan ras, in forma de patru cercuri plate, cu diametrul de 10cm. Dati la cuptor si lasati pana se rumenesc, apoi scoateti cu ajutorul unei palete. Puneti fiecare cerc intr-un pahar mic, pentru a-l modela dupa forma paharului. Lasati sa se raceasca si apoi scoateti cu ajutorul unui prosop de hartie.

Umpleti cosuletele astfel rezultate cu legumele coapte. Inainte de a servi, amestecati 3 linguri otet balsamic cu 3 linguri ulei de masline si stropiti legumele cu acest amestec. Ornati cu frunze de busuioc.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.