Cosulete cu vinete

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -sare
  • Aluat cosulete
  • -100 gr unt
  • -100 gr untura
  • -300 gr faina
  • -100 ml apa
  • Umplutura :
  • -600 gr vinete coapte si tocate
  • -200 gr cascaval afumat
  • -1 ceapa
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul :

Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati. 
Intr-un vas, punem faina si restul ingredientelor, mai putin apa. Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa, pana cand avem un aluat omogen si maleabil.
Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora, in folie de plastic.

Umplutura:
Ceapa o taiem solzisori si o calim in ulei. Scurgem excesul de ulei si punem ceapa peste vinetele tocate si scurse.
Razuim cascavalul si il lasam, deocamdata deoparte.
Ouale le separam : galbenusurile le batem cu o furculita impreuna cu sare si piper, albusurile deocamdata le lasam deoparte la temperatura camerei.
Amestecam vinetele cu ceapa, ¾ parti din cascaval si galbenusurile si gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si piper.

Din aluat, intindem o foaie cam de 0.5 cm grosime si decupam cercuri cu un pahar. Asezam cercurile in formele de tarta sau briose.
Acum e momentul sa batem albusurile spuma tare si sa le incorporam prin rasturnare, in vinete.
Umplem cosuletele cu vinete si dam totul la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.
Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarui cosulet putin cascaval razuit (din cel ramas ), punem din nou la cuptor si mai lasam 10 minute.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

O reteta luata din revista Lidl, tare bun a iesit.

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj