Cocorada cu varza dulce

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie pt aluat de:
  • -jumate kg faina
  • -o bucmica drojdie
  • -sare
  • -putin ulei
  • -aproximativ 1 cana de apa calduta(trebuie sa obtinem un aluat de consistenta aluatului de cozonac)
  • Pt umplutura :
  • -1 capatana de varza dulce
  • -300 gr clisa(slanina afumata)
  • -1 fir de carnat de casa afumat

Mod de preparare

Punem de plamadeala, in aluat punem cana de apa calduta si un praf de sare si framantam. Adaugam un caus de ulei il mai framantam un pic cam 2 min. si il lasam la dospit. Intre timp ne ocupam de umplutura

Se taie cubulete slanina si se pune la prajit . Se adauga si carnatii intre timp si se calesc impreuna .

Adaugati varza taiata fideluta ,un pic de sare si piper dupa gust ,si lasati la foc mic pana varza e calita ( fiarta)

Pune-ti aluatul intr-o tava unsa si porniti cuptorul sa se incalzeasca.

Asezati umplutura racita peste aluat si trageti marginile aluatului in asa fel incat sa acoperiti umplutura .Apoi cu grija intindeti la marimea tavii.

Se unge suprafata cu galbenus de ou amestecat cu un pic de sare si se da la cuptor.

Se scoate de la cuptor, se scoate din tava si se acopera cu un prosop peste care se pune o punga ,si se lasa la racit.
Cand a racit se taie cuburi mai mari si se servesc.
Pofta buna !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...