Classic French Toast

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 linguri de unt (ulei de cocos sau de care preferati)
  • 100 ml lapte
  • 3-4 oua la temperatura camerei
  • 1 lingura de zahar
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • praf de scortisoara
  • praf de sare
  • 4-6 felii de briose
  • cozonac simplu sau paine speciala pentru sandwich-uri
  • sirop de artar pentru servit

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la o temperatura mica de tot. Este necesar pentru a pastra feliile de briose prajite, la caldura.

Briosa sau cozonacul simplu se taie felii.

Intr-o farfurie adanca si destul de larga se amesteca laptele, ouale, zaharul, vanilia, scortisoara, praful de sare pana la omogenizare. Feliile de paine se inmoaie separat in amestecul lichid.

Intr-o tigaie se incinge untul (uleiul) si se prajeste la foc mic, pe rand cate o felie de briosa. Dupa ce a prins o culoare aurie inchis se intoarce pe partea cealalata si se prajeste inca un minut. Se scoate din tigaie cu ajutorul unei spatule si se aseaza intr-o tava si se pastreaza in cuptorul incalzit la foc mic de tot, pentru a pastra calde feliile.

Se procedeaza la fel cu restul si cand sant gata prajite toate, se scot din cuptor si se aseaza pe farfurie intinsa cate doua bucati pe portie. Se servesc calde cu sirop de artar din belsug.


* Daca folositi unt la prajit atunci dupa fiecare felie prajita tigaia se curata cu un servetel de hartie pentru a indeparta arsura precedenta care este periculoasa organismului.

*Pentru un rezultat frumos, auriu si crocant se foloseste o tigaie cu fundul gros care distribuie caldura in mod uniform pe toata suprafata ei.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de morcovi

Perfect pentru masa de Paste! Aromat si usor de facut!

Desert tort de morcovi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj