Ciupercute Umplute - Pane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 ciupercute egale ca marime
  • 2 - 3 felii subtiri de sunca
  • 2 felii de cascaval afumat
  • 8 buc arpagic sau ceapa marunta
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • Pesmet
  • Ulei pt prajit

Mod de preparare

O idee pentru "bites size", "finger food", imbucatura, dumicat etc.

Cumparati ciupercute cam de aceeasi marime, curate si proaspete. Nu este indicat a spala ciupercile - daca e nevoie le puteti decoji, dar in nici un caz spala - lamelele ciupercii retin apa si nu se mai pot praji/sota, ci... fierbe!

Scoateti coditele (le puteti folosi la alta reteta - nu le aruncati) si umpleti palarioarele cu: sunca maruntita, cascaval tot foarte marunt taiata si ce credeti voi ca ar mai merita ciupercile astea. Eu am pus doar atata - intr-o palarioara umplutura si in cealalta o jumatate de arpagic.

Dupa ce le-ati umplut, puneti doua cate doua palarioare una peste alta, fixati-le cu o scobitoare si treceti-le prin faina frecata cu ou (o lingura de faina pentru un ou) si pesmet.

Frigeti-le la foc potrivit, intorcandu-le pe toate partile ca sa obtineti o frumoasa rumeneala.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.