Ciupercute umplute cu spanac si orez

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 ciupercute champignion ,cu palarie mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 250 g spanac frunze ,proaspat
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1 legatura de marar verde
  • 6 oua de prepelita
  • 6 bucati mici de branza dulce
  • 1 lingurita de amestec uscat (cimbrisor,oregano,dafin,piper,maghiran,busuioc)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.
Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste, scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci..Le lasam sa dea in cateva clocote apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine
Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,tragem" tot sucul din interiorul palariutelor.
Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt, cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul, daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute.
Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce. Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti