Ciuperci cu Sos Alb si Oua Moi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g ciuperci
  • -4 oua
  • -150 g unt
  • -100 g faina
  • -300 ml lapte
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • -zeama de lamaie sau 1 g sare de lamaie, dupa dorinta si gust
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Caliti ciupercile feliate in 1/2 cantitate de unt incins pana se inmoaie si sunt facute.
Separat, caliti faina in restul de unt incins, stingeti cu lapte si fierbeti aproximativ 10 min, la foc mic, amestecand continuu.

In sosul legat adaugati ciupercile si dupa cateva clocote condimentati cu sare, piper, zeama de lamaie (sare de lamaie), dupa gust si fierbeti in continuare, amestecand, inca 5 min.

Intre timp, fierbeti in apa cu sare oua moi, apoi curatati-le de coaja.

Asezati-le intregi pe un platou sau cel mai bine pe farfurii individuale, rasturnati peste ele sau puneti alaturi, sosul cu ciuperci fierbinte si ornati cu frunze de patrunjel, tocate marunt.

Serviti imediat.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...