Casata Din Ficatei de Pasare, la Pahar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500 g ficatei de pui
  • 2-3 oua
  • O lingura de smantana
  • Multa verdeata (patrunjel, marar, codite ceapa verde)
  • Pentru copt in pahare:
  • 2 oua pt fiecare pahar cu umplutura

Mod de preparare

Punem ficateii la fiert intr-o cantitate mare de apa clocotita fara sare (apa trebuie sa fie multa, pt a nu se opri din clocotit in momentul cand ficateii sau fileurile de piept de pui vor intra cu raceala lor) Ii scoatem cu o spumiera dupa 5 minute si-i lasam la racorit.

Tocam in acest timp verdeata: mai maricel asa, mai ales coditele de ceapa verde (shreg - sau daca pot spune - cam in diagonala). Asta pt. a obtine contrastul estetic pe care scontam. Tocam si ficateii, dar pe acestia, maruntel (totusi nu va recomand robotul de bucatarie - nu facem pate). Amestecam ficateii cu verdeata, ouale si smantana.

Ungem cu unt cateva pahare (tip sonda) rezistente la caldura, presaram verdeata din belsug si rotim, ca sa tapisam astfel paharele cu verdeata.

Punem pe fundul fiecarui pahar cate un ou crud, deasupra asezam 1-2 linguri de tocatura, apasam si netezim usor, cu grija. Paharul nu-l umplem pana sus caci peste tocatura trebuie sa ne mai incapa un ou crud.

Astfel umplute paharele, le infasuram in hartie, le punem intr-o cratita pe fundul careia am asternut un prosopel impaturit, turnam apa calda spre fierbinte cat sa cuprinda paharele (dar nu sa le inunde), punem capac si fierbem la foc mic, asa ca apa sa forfoteasca marunt.

Se oreste fiertul cand oul de deasupra s-a inchegat. Continutul se scoate din pahare numai inainte de-al servi. Se taie in sferturi de-a lungul si ca aspect chiar seamana cu o inghetata casata.

Eu, tot in oala sub presiune le fierb, fara carpe, zdrente si hartii...

Iar umplutura este la indemana fanteziei voastre: puteti modifica la marea plezneala - atata doar - ca ingredientele sa fie compatibile.
Mult mai fantezist decat am prezentat eu! Se pot pune in valoare mult mai cu efect si sunt sigura ca voi vedea pozele altor gospodine, la un moment dat :) atunci cand vor face aceasta ne-dulce casata...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze rosii

Desert briose cu coacaze rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj