Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca bine si se amesteca cu laptele in care o fost dizolvata drojdia, se incorporeaza cu albusul spuma, se adauga grisul si pesmetul si se lasa la odihnit 30 min.
Apoi se adauga si celelalte ingrediente si se da forma dorita.
Se prajesc in ulei si apoi se fierb in urmatorul sos:
apa
ulei
condimente (oregano, patrunjel etc)
usturoi
cayena
un ardei
un morcov
o ceapa
bulion de ardei
Se pune apa la fiert impreuna cu toate ingredientele ptr sos si cand aceasta fierbe se adauga carnaciori si se fierb cam 30 min.
Se pot servi langa pireu de cartofi si salata de varza...
Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...
Clafoutis cu rosii cherry si busuiocEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj