Cannelloni de Parmezan

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr parmezan
  • Pasta de masline
  • Pastrama de vita sau pui
  • Cubulete de rosii
  • Patrunjel si marar verde
  • Salata
  • Taitei din faina de orez
  • Iaurt
  • Reductie de otet balsamic+miere
  • Mustar Dijon cu seminte (optional)

Mod de preparare

Tot in trendul "sa mancam sanatos", am mai produs ceva - imi ramasesera cannelloni de la facatura "Turnurilor Babel" - asa ca am purces la valorificarea lor (nu ca n-ar fi tinut inca mult timp de-acum incolo, dar, ma tem ca-mi va trece mie pofta de-a gati sanatos...)

Deci: am gasit de cuviinta sa folosesc din nou, doar grasimea ramasa in parmezan dupa topire si, eventual, cateva picaturi de ulei de masline pt. a stropi salata.

De umplutura "bigudiurilor" va priveste: eu am pus pasta de masline home made, cubulete de pastrama de vita (astea chiar nu au pic de grasime), vezi http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/pastramioare_de_tot_felul_vita-7546/, cubulete de rosii.

Am pus la inmuiat o mana de taitei din orez, am asternut un pat de salata, am umplut cannelloni si le-am pus deasupra, am scurs taiteii si i-am pus si pe ei pe platou.

Am pregatit dresingul pentru salata (faceti-l cum vreti voi, eu am pus doar cateva picaturi de ulei de masline, fiindca siropul de reductie are destul otet balsamic ca sa fie indeajuns de parfumata salata), am amestecat iaurtul cu sare, patrunjel si marar fin tocat, am scos din camara siropul de reductie balsamica si am facut "mise an place"-ul chiar inainte de-ai servi pe acesti cannelloni speciali (ca de altfel orice alta salata, trebuie imbalsamata exact inainte de-a fi servita).

Si cum la noi in casa era o vorba: "cand se lasa linistea in bucatarie, atentie, Iulia decoreaza!"... asa si acum; dupa ce am terminat de aranjat tot ce aveam in plan, m-am apucat sa ma joc, sa mai adaug una-alta... Ba era cat p'aci s-o incarc peste masura (noroc ca-mi umblau prin minte restrictiile la care sunt nevoite unele doamne sa se supuna...)

Rezultatul... peste masura asteptarilor mele! Nu sunt fan al mancarurilor usoare - ori mananc ori ba - si din fericire nu am probleme de greutate sau altele asemenea - dar dupa ce am mancat salata asta, "cannelloni", am mancat de-adevaratelea: slana afumata, cu branza si ceapa rosie, noah!!!
Fiind o mancare foarte usoara, presupun ca ar fi buna de-o cina romantica si surprinzatoare, sau, un mic dejun - foarte mic dejun - pentru cei care tin vreun regim de slabire: are putine lipide dar foarte multe vitamine si minerale, indeajuns pana pe la pranz: -))

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.