Buiurdi Aperitiv Cald cu Feta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 150 gr feta greceasca (obligatoriu felie de brinza tare nu alegeti o brinza moale sau din cea sfarimata)
  • 1 rosie medie
  • 1/4 ardei gras
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de masline
  • oregano

Mod de preparare

Puneti intr-un vas pentru cuptor bucata de brinza, peste ea presarati piper si ardeiul iute, apoi feliile de rosie (curata de pielita daca vreti) si felii de ardei gras (daca alegeti un ardei galben sau verde rezultatul va fi mai frumos, gustul evident acelasi), presarati oregano si apoi varsati ulei, dar fara sa acoperiti /scufundati totul.

Peste vasul acesta puneti folie de aluminiu (nu trebuie sa atinga mincarea ci numai sa o acopere) sau hirtie de copt si coaceti cca 15 minute in cuptor la foc mare.

Scoateti vasul din cuptor, ridicati hirtia si lasati putin sa se raceasca (citeva minute) inainte sa serviti. Daca vreti puteti sa il treceti (vasul descoperit) citeva minute sub grillul cuptorului.
Nu uitati ca Bouyiourdi este un aperitiv picant asa cum se maninca in aceasta zona, deci ardeiul iute uscat si sfarimat (fulgii de ardei iute) este un ingredient principal, cantitatea pe care o folositi este insa la cheremul vostru.

Ca orice reteta care se respecta are mai multe variante si poate fi facuta cu mai putine sau mai multe ingrediente, ori numai cu feta cum am ales eu sau cu feta si kasseri care este un cascaval grecesc in locul lui puteti folosi Gruyere, Gouda sau Cheddar. Daca alegeti sa puneti cascaval nu-l radeti, se pune si el tot felii putin mai subtiri insa decit brinza si in straturi astfel: brinza, condimente, rosii, cascaval, din nou rosii si apoi ardei, condimente si ulei.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert bezele cu cacao si nuci

De curand am incercat si o alta varianta  de bezele. Cu bucati de nuci, asa cum mancam in copilarie

Desert bezele cu cacao si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj