Briose cu ton si varza de bruxelles

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g cascaval ras
  • 80 ml ulei
  • 1 conserva mica ton in ulei
  • 1 praf de copt
  • marar uscat
  • sare
  • piper macinat
  • 12 buc varza de bruxelles

Mod de preparare

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles.Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem varza si o lasam la scurs.
Punem ouale intr-un vas ,le amestecam cu un praf de sare si apoi le batem cu telul.Adaugam pe rand laptele,cascavalul si uleiul.Amestecam.
Adaugam si tonul(eu nu l-am scurs)
apoi faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Tapeteam formele de briose cu hartii pentru briose si le umplem pe jumatate.
Adaugam in fiecare cate o varza de bruxelles si acoperim apoi cu compozitia de ton.
Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor la 180 grade timp de circa 20 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca ,le scoatem din forma si apoi.....pofta buna!

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.