Briose cu ton si varza de bruxelles

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g cascaval ras
  • 80 ml ulei
  • 1 conserva mica ton in ulei
  • 1 praf de copt
  • marar uscat
  • sare
  • piper macinat
  • 12 buc varza de bruxelles

Mod de preparare

Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles.Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem varza si o lasam la scurs.
Punem ouale intr-un vas ,le amestecam cu un praf de sare si apoi le batem cu telul.Adaugam pe rand laptele,cascavalul si uleiul.Amestecam.
Adaugam si tonul(eu nu l-am scurs)
apoi faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Tapeteam formele de briose cu hartii pentru briose si le umplem pe jumatate.
Adaugam in fiecare cate o varza de bruxelles si acoperim apoi cu compozitia de ton.
Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor la 180 grade timp de circa 20 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca ,le scoatem din forma si apoi.....pofta buna!

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.