Briose cu Branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 g faina ”000” proaspat cernuta
  • - 5 g praf de copt - Dr Oetker
  • - 5 g concentrat de legume
  • - 75 g blue cheese (eu am inlocuit aceasta branza cu Camembert - Blanchette)
  • - o mana de arpagic (aceasta este ”unitatea de masura” mentionata in reteta originala - eu nu am avut arpagic, asa incat am folosit 1/2 dintr-o ceapa mare)
  • - o mana de coriandru taiat (eu am folosit o lingurita plina cu coriandru uscat)
  • - o mana de busuioc taiat (eu am folosit o lingurita plina cu busuioc maruntit)
  • - 2 oua
  • - 260 ml lapte uht
  • - 65 ml ulei de masline extravirgin
  • - 125 mg branza de capra

Mod de preparare

* Branza camembert se taie cubulete.
* Branza de capra se rade pe razatoare.

* Se amesteca intr-un vas cu diametru mare toate ingredientele solide: faina, praful de copt, concentratul de legume, arpagicul / ceapa, coriandrul, busuiocul, branza camembert, branza de capra. Se pastreaza putina branza de capra rasa si verdeata pentru a fi asezate deasupra aluatului pregatit, in tava.

* Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: ouale, laptele uleiul. Amestecul se mixeaza cu ajutorul mixerului electric initial la viteza inferioara pana cand compozitia devine omogena iar laptele se spumeaza usor.

* Compozitia realizata din ingredientele lichide se pune peste cea realizata din ingrediente solide. Amestecul rezultat se mixeaza cu ajutorul mixerului, folosind paletele spiralate, pana la obtinerea unei compozitii omogene.

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
* Se aseaza hartiutele de copt pentru briose in tava. Am folosit hartiute colorate, cu floricele, care mi-au placut foarte mult.

* Cu ajutorul a doua linguri se pune cate o portie de aluat in forme, astfel incat sa nu depaseasca mai mult de 3/4 din acestea.
* Se pune la suprafata branza de capra rasa si verdeturi maruntite.

* Briosele se pun in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute, timp in care ele cresc si devin aurii: -)
* Se scoate tava din cuptor si se lasa briosele sa se raceasca putin in forme.
Se servesc caldute cu unt: -). Sunt minunate.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.