Briose cu Branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 g faina ”000” proaspat cernuta
  • - 5 g praf de copt - Dr Oetker
  • - 5 g concentrat de legume
  • - 75 g blue cheese (eu am inlocuit aceasta branza cu Camembert - Blanchette)
  • - o mana de arpagic (aceasta este ”unitatea de masura” mentionata in reteta originala - eu nu am avut arpagic, asa incat am folosit 1/2 dintr-o ceapa mare)
  • - o mana de coriandru taiat (eu am folosit o lingurita plina cu coriandru uscat)
  • - o mana de busuioc taiat (eu am folosit o lingurita plina cu busuioc maruntit)
  • - 2 oua
  • - 260 ml lapte uht
  • - 65 ml ulei de masline extravirgin
  • - 125 mg branza de capra

Mod de preparare

* Branza camembert se taie cubulete.
* Branza de capra se rade pe razatoare.

* Se amesteca intr-un vas cu diametru mare toate ingredientele solide: faina, praful de copt, concentratul de legume, arpagicul / ceapa, coriandrul, busuiocul, branza camembert, branza de capra. Se pastreaza putina branza de capra rasa si verdeata pentru a fi asezate deasupra aluatului pregatit, in tava.

* Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: ouale, laptele uleiul. Amestecul se mixeaza cu ajutorul mixerului electric initial la viteza inferioara pana cand compozitia devine omogena iar laptele se spumeaza usor.

* Compozitia realizata din ingredientele lichide se pune peste cea realizata din ingrediente solide. Amestecul rezultat se mixeaza cu ajutorul mixerului, folosind paletele spiralate, pana la obtinerea unei compozitii omogene.

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
* Se aseaza hartiutele de copt pentru briose in tava. Am folosit hartiute colorate, cu floricele, care mi-au placut foarte mult.

* Cu ajutorul a doua linguri se pune cate o portie de aluat in forme, astfel incat sa nu depaseasca mai mult de 3/4 din acestea.
* Se pune la suprafata branza de capra rasa si verdeturi maruntite.

* Briosele se pun in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute, timp in care ele cresc si devin aurii: -)
* Se scoate tava din cuptor si se lasa briosele sa se raceasca putin in forme.
Se servesc caldute cu unt: -). Sunt minunate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de loboda

Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută...

Ciorba de loboda
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj