Aperitiv cu Ficatei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -7- 8 cartofi potriviti, lunguieti, curatati, taiati in doua pe lungime si fierti
  • -400- 500 g ficatei de pui
  • -lapte, cat sa acopere ficateii
  • -2-3 linguri ulei pentru ficatei
  • -2-3 linguri de ulei pentru ceapa
  • -2- 3 cepe, taiate rondele
  • -1 cescuta de cafea mica cu vin
  • -1 lingura cu miere
  • -1/2 pahar faina
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie, apoi adaugati mierea si vinul. Mentineti pe foc puternic pana scade lichidul, amestecand. Acoperiti, luati de pe foc si pastrati la cald.

Spalati si taiati in doua ficateii scursi. Turnati peste ei lapte cat sa ii acopere si lasati-i sa stea cel putin 1 ora. Scurgeti-i, condimentati-i cu sare si piper si treceti-i prin faina. Prajiti-i intr-o tigaie cu putin ulei incins, de jur imprejur, circa 3- 4 min, intorcandu-i mereu.

Asezati ficateii fierbinti peste jumatatile de cartofi fierti (calzi), puneti deasupra ceapa calda, caramelizata.

Serviti simplu sau cu diverse sosuri: de iaurt, de smantana, maioneza, salata etc.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj