Alivanca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g branza de vaci
  • 100 g branza de oi
  • 3 oua
  • 50 g smantana
  • 60 g malai
  • 30 g faina alba
  • 40 g unt moale + pentru uns vasul
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi.
Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam.
Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei palete, le incorporam usor in compozitia cu branza.
Ungem un vas termorezistent cu unt, dar intr-un strat mai generos (eu am folosit un vas cu diamentrul de 20 cm si inca unul micut, de o singura persoana).
Turnam compozitia, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Se lasa in cuptor pana alivanca prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit.
Se serveste calda cu smantana. Sa aveti pofta!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti