Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata de ceapa verde proaspata. Se serveste calda, alaturi de orez sau taitei.

Ingrediente

  • 1 vanata mare (sau 2 mai mici), taiata bastonase
  • 2 linguri ulei de susan (sau alt ulei vegetal)
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura ghimbir ras (optional)
  • 2 linguri pasta de ardei iute coreeana (gochujang)
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet de orez (sau otet obisnuit)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 200 ml apa sau supa vegetala
  • 2-3 fire de ceapa verde, taiate marunt
  • seminte de susan (pentru decor, optional)

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau cratita. Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le 1 minut pana devin aromate. Pune vinetele si gateste-le 5-7 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie usor. Adauga pasta de ardei iute, sosul de soia, otetul, zaharul si apa/supa. Amesteca bine. Lasa totul sa fiarba la foc mic, acoperit, aproximativ 10-15 minute, pana cand vinetele sunt moi si sosul s-a ingrosat. Adauga ceapa verde la final si mai lasa 1 minut pe foc. Presara cu seminte de susan si serveste fierbinte, cu orez alb sau taitei.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.