Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata de ceapa verde proaspata. Se serveste calda, alaturi de orez sau taitei.

Ingrediente

  • 1 vanata mare (sau 2 mai mici), taiata bastonase
  • 2 linguri ulei de susan (sau alt ulei vegetal)
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura ghimbir ras (optional)
  • 2 linguri pasta de ardei iute coreeana (gochujang)
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet de orez (sau otet obisnuit)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 200 ml apa sau supa vegetala
  • 2-3 fire de ceapa verde, taiate marunt
  • seminte de susan (pentru decor, optional)

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau cratita. Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le 1 minut pana devin aromate. Pune vinetele si gateste-le 5-7 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie usor. Adauga pasta de ardei iute, sosul de soia, otetul, zaharul si apa/supa. Amesteca bine. Lasa totul sa fiarba la foc mic, acoperit, aproximativ 10-15 minute, pana cand vinetele sunt moi si sosul s-a ingrosat. Adauga ceapa verde la final si mai lasa 1 minut pe foc. Presara cu seminte de susan si serveste fierbinte, cu orez alb sau taitei.

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci