Sos Tartar (Varianta Americana)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri de maioneza foarte tare
  • 1 castravete murat tocat foarte marunt
  • 1 fir de ceapa verde tocat foarte marunt
  • patrunjel verde tocat
  • 6-7 frunze de tarhon tocate marunt
  • 1 lingura de otet de vin alb
  • 2 lingurite de moare (zeama de castraveti)
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Se face maioneza dintr-un ou, ulei, sare si mustar.

Se pun intr-un castron 3 linguri cu varf din maioneza obtinuta. Restul componentelor se toaca marunt de tot (lichidele se pun separat) si se pun peste maioneza, se amesteca bine, apoi se adauga cele doua lichide si se amesteca din nou. Se drege de sare si piper, se acopera vasul cu capac sau folie alimentara si se da la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.

Este un sos rece care se serveste alaturi de peste la gratar, la cuptor sau pane.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.