Sos pentru friptura la gratar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g mustar Dijon ( cu boabe)
  • 200 g pasta de tomate
  • 75 g zahar
  • 150 ml otet (preferabil din vin rosu)
  • 200 ml apa
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 1 1/4 lingurite piper
  • 1 1/2 linguri unt (margarina)

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele mai putin untul intr-un vas si se pun la foc mic 30 de minute, la sfarsit se adauga untul si se amesteca continuu pana se incorporeaza. Se lasa la racit la temperatura camerei aprox. 1 ora inainte de servire.
Este un sos care se preteaza foarte bine fripturii de pui sau de porc la gratar, carnea se poate unge cu sos cand este pe gratar aproape facuta sau sosul se poate servi separat. Optional in sos se pot adauga ciuperci, alune si stafide care constituie o garnitura delicioasa.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti