Sos de Marar (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • ulei
  • 1 leg de marar
  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune ceapa la calit cand este aurie se pune laptele (aprox. 3/4) si se lasa sa dea in clocot, cam vreo 5 min. Dupa aceea faina cu restul de lapte se amesteca (ca sa nu se faca cocoloase) si se toarna peste compozitia care este pe foc amestecanduse in continuu ca sa se omogenizeze, formandu-se sosul.

Se adauga mararul tocat, sare, piper si se mai lasa pe foc cam 2 min. Dupa ce am stins focul, punem usturoiul pisat si amestecam.

sa aveti pofta!
Se poate servi ca atare, cu piept de pui la gratar si mamaliguta sau orice fel de carne fripta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.