Sos de Afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g afine
  • -1 cana zahar
  • -sare
  • -100 ml vin rosu
  • -gelatina(la sos pt clatite)
  • -1-2 linguri amidon

Mod de preparare

Afinele curatate, spalate, se dau prin masina de tocat carne, dupa care se pun sa fiarba incet.
Se adauga zaharul si putina sare si se lasa sa fiarba amestecand ocazional, pana se ingroasa.
Cand este aproape gata se adauga vinul rosu.
Daca sosul nu s-a ingrosat destul putem adauga gelatina(pentru sosul de clatite)sau amidon dizolvat in putina apa rece.

Se consuma mai ales cu carnea de vanat, cu rasol de vita sau ca sos pentru clatite.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...