Sos cu Mustar Dijon Pregatit in Casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lingura faina
  • -1 lingura ulei de masline
  • -1 lingura cu varf unt
  • -3 linguri mustar tip Dijon, facut in casa
  • -250 ml bere blonda
  • -sare, dupa gust
  • -piper alb, proaspat macinat, dupa gust
  • -seminte de mustar, albe sau negre ori in amestec, optional
  • -otet din vin alb de buna calitate, optional
  • -zahar brun sau miere, dupa dorinta si optional

Mod de preparare

Incalziti uleiul de masline, intr-o cratita cu fundul gros, adaugati si topiti untul, apoi caliti faina pana se aureste, amestecand continuu.

Inglobati mustarul tip Dijon, berea si lasati la foc mic inca 2- 3 min, amestecand (daca doriti sa nu se simta prea tare aroma de bere, lasati amestecul pe foc timp mai mult).
Corectati aciditatea dupa gust si dorinta, punand otet, zahar sau miere, iar prin adaugarea de seminte de mustar (albe sau negre ori in amestec), dati sosului o nota aparte.

Condimentati cu sare si piper.

Acompaniaza bine rasolul de vita, gratarul de porc sau vita, carnatii la gratar, crenvustii fierti, etc.
Vezi - Prepararea mustarului tip Dijon in casa

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.