Salata cremoasa de oua fierte, cu maioneza, mustar si verdeata proaspata. Reteta rapida, usoara si plina de gust, perfecta pentru mic dejun sau gustari reci.
Uneori, cele mai bune retete sunt cele care nu incearca sa impresioneze. Salata de oua e exact asa: modesta, cremoasa si plina de gust, un amestec perfect intre texturi moi si prospetimea verde a firelor de chives sau patrunjel. Se face in cateva minute, dar are ceva reconfortant, familiar, o senzatie de „mancare buna fara complicatii”.
Fierbe ouale tari (aprox. 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca). Racoreste-le, curata-le si taie-le cubulete. Intr-un bol, amesteca maioneza cu smantana, mustarul, sarea si piperul. Daca vrei o nota mai usoara, adauga putina zeama de lamaie. Adauga ouale taiate si verdeata tocata fin. Amesteca usor, doar cat sa se imbrace toate ingredientele in sosul cremos. Pune salata in borcanele mici sau pe felii de paine prajita. E perfecta dimineata, la pranz sau ca gustare intre mese.