Prajitura Milionarului cu blat crocant, caramel si ciocolata

Prajitura Milionarului cu blat crocant, caramel si ciocolata este un desert decadent, cu trei straturi bogate: baza din biscuiti, caramel cremos si glazura fina de ciocolata. Se taie frumos in patrate si arata impecabil pe orice platou de sarbatoare.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru baza:
  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit
  • Ingrediente pentru caramel:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 conserva lapte condensat indulcit (400 g)
  • Ingrediente pentru topping:
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Marunteste biscuitii si amesteca-i cu untul topit. preseaza baza intr-o tava. Pentru caramel, topeste zaharul cu untul, apoi adauga laptele condensat si fierbe pana se ingroasa. Toarna caramelul peste baza si lasa-l sa se raceasca. Topeste ciocolata cu uleiul si intinde peste caramel. Da prajitura la frigider 2–3 ore, apoi taie in patrate.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...