Prajitura frageda cu afine si aluat ras

O prajitura frageda si aromata, perfecta pentru orice sezon, cu afine si un strat crocant de aluat ras deasupra. Se prepara usor si e ideala langa o cafea sau un ceai.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 250 g afine congelate (nu decongelate)
  • Pentru aluatul ras (de pus deasupra):
  • 100 g faina
  • 70 g zahar
  • 70 g unt rece taiat cuburi

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (20x30 cm) cu hartie de copt. Pregateste aluatul ras: amesteca faina cu zaharul si untul rece pana obtii un aluat sfaramicios. Pune-l la frigider 15-20 minute, apoi il vei rade deasupra prajiturii. Pentru blat, mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Toarna aluatul in tava si niveleaza. Presara afinele congelate peste compozitie. Scoate aluatul din frigider si rade-l uniform peste afine. Coace prajitura timp de 40–45 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca complet inainte de taiere.

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci