Prajitura frageda cu afine si aluat ras

O prajitura frageda si aromata, perfecta pentru orice sezon, cu afine si un strat crocant de aluat ras deasupra. Se prepara usor si e ideala langa o cafea sau un ceai.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 250 g afine congelate (nu decongelate)
  • Pentru aluatul ras (de pus deasupra):
  • 100 g faina
  • 70 g zahar
  • 70 g unt rece taiat cuburi

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (20x30 cm) cu hartie de copt. Pregateste aluatul ras: amesteca faina cu zaharul si untul rece pana obtii un aluat sfaramicios. Pune-l la frigider 15-20 minute, apoi il vei rade deasupra prajiturii. Pentru blat, mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Toarna aluatul in tava si niveleaza. Presara afinele congelate peste compozitie. Scoate aluatul din frigider si rade-l uniform peste afine. Coace prajitura timp de 40–45 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca complet inainte de taiere.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura dalmatian

Prajitura dalmatian
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura