Prajitura cu prune si aluat razuit este un desert rustic si aromat, cu aluat fraged si fructe suculente, perfect pentru toamna. Se prepara usor si este ideal alaturi de o cafea sau un ceai.
Intr-un bol, amesteca faina cu praful de copt, zaharul, sarea si coaja de lamaie. Adauga untul rece taiat cuburi si framanta rapid pana obtii un aluat sfaramicios. Incorporeaza ouale si formeaza un aluat omogen. Imparte aluatul in doua parti, una mai mare si una mai mica. Infasoara-le in folie si da-le la frigider pentru 30 minute. Spala prunele, scoate samburii si taie-le in jumatati sau sferturi. Amesteca-le cu zaharul brun si scortisoara. Intinde partea mai mare de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara grisul peste aluat. Aseaza prunele uniform peste stratul de aluat. Rade partea mai mica de aluat rece peste fructe, pentru a forma un strat neregulat. Coace prajitura la 180°C timp de 40-45 minute, pana cand aluatul devine auriu. Lasa sa se raceasca, apoi portioneaza.