Pogacele cu cascaval - gustari sarate, fragede si pufoase

Pogacelele cu cascaval sunt gustari sarate, fragede si pufoase, perfecte pentru orice moment al zilei. Pot fi servite simple, la micul dejun, ca gustare intre mese sau chiar la o masa festiva. Se pregatesc usor si au un gust irezistibil de cascaval rumenit.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g unt sau margarina rece
  • 150 g smantana grasa
  • 150 g cascaval ras (plus extra pentru presarat deasupra)
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un bol, amesteca laptele caldut cu zaharul si drojdia, apoi lasa 10 minute sa se activeze. rAdauga faina, untul rece taiat cubulete, smantana, oul, cascavalul ras si sarea. Framanta un aluat elastic si omogen. Acopera aluatul si lasa-l la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul. Intinde aluatul pe masa presarata cu faina, apoi fa impaturiri de 2-3 ori pentru a obtine straturi fragede. Intinde foaia la 2 cm grosime si decupeaza pogacelele cu o forma rotunda. Aseaza-le in tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu ou batut si presara cascaval ras deasupra. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, pana devin aurii si rumenite frumos.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...