Un pandispan simplu si aerat, cu fructe care se topesc usor in blat, genul de prajitura care dispare rapid de pe farfurie.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava dreptunghiulara (aprox. 20x30 cm) cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul si zaharul vanilat treptat, mixand pana obtii o bezea ferma si lucioasa.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Incorporeaza treptat faina cernuta, amestecand usor sa nu se lase aluatul. Poti adauga si o lingura de ulei daca vrei un pandispan mai pufos.
Toarna compozitia in tava si niveleaza. Presara deasupra fructele (daca sunt congelate, nu le decongela inainte).
Coace timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca in tava, apoi pudreaza cu zahar si taie in cuburi.
Sfaturi:
Daca folosesti fructe foarte zemoase (caise, visine), tavaleste-le prin putina faina inainte de a le pune pe aluat, ca sa nu se lase la fund.
Merge perfect si cu fructe combinate – visine si afine, de exemplu.
Pofta buna! ?