Pandispan cu fructe - simplu si aerat

Un pandispan simplu si aerat, cu fructe care se topesc usor in blat, genul de prajitura care dispare rapid de pe farfurie.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de ulei (optional, pentru un aluat mai moale)
  • 300-400 g fructe (capsuni, cirese, visine, caise, mere, fructe de padure – proaspete sau congelate)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava dreptunghiulara (aprox. 20x30 cm) cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul si zaharul vanilat treptat, mixand pana obtii o bezea ferma si lucioasa.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Incorporeaza treptat faina cernuta, amestecand usor sa nu se lase aluatul. Poti adauga si o lingura de ulei daca vrei un pandispan mai pufos.
Toarna compozitia in tava si niveleaza. Presara deasupra fructele (daca sunt congelate, nu le decongela inainte).
Coace timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca in tava, apoi pudreaza cu zahar si taie in cuburi.

Sfaturi:
Daca folosesti fructe foarte zemoase (caise, visine), tavaleste-le prin putina faina inainte de a le pune pe aluat, ca sa nu se lase la fund.
Merge perfect si cu fructe combinate – visine si afine, de exemplu.
Pofta buna! ?

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...