Mini tort de ciocolata cu crema si zmeura - un desert elegant si savuros

Mini tort de ciocolata - un desert elegant si savuros, cu crema fina si zmeura proaspata este perfect pentru ocazii speciale sau atunci cand vrei sa impresionezi cu ceva dulce. Straturile de blat pufos cu cacao alterneaza cu o crema aerata de ciocolata, iar decorul cu zmeura si frisca ii da un aer rafinat si festiv.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata neagra topita
  • 2 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • zmeura proaspata sau congelata
  • fulgi de ciocolata
  • frisca batuta

Mod de preparare

Bate ouale cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul. Adauga faina cernuta, cacaoa, praful de copt si sarea, amestecand usor. Toarna compozitia intr-o tava tapetata si coace la 180°C timp de 20-25 minute. Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie/decupeaza rondele de aceeasi dimensiune. Pregateste crema: bate frisca lichida, adauga ciocolata topita si racita si zaharul pudra, apoi mixeaza pana devine spumoasa. Monteaza tortuletul: blat – crema – blat – crema – blat. Decoreaza cu frisca, zmeura si fulgi de ciocolata.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)