Varza Calita cu Carnati Afumati si Mamaliga

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg varza murata marunta
  • 1 fir carnat de casa afumat portionat
  • 300 gr slanina afumata taiata felii si crestata
  • 1 ceapa taiata marunt
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita cimbru si pasta de gulyas ( daca nu aveti folositi boia dulce 1 lingurita)
  • 50 ml bulion
  • 200 ml apa
  • faina de malai

Mod de preparare

Acum ca v-am insiruit toate cele necesare pentru aceasta mancare ar fi timpul sa nu ma mai lungesc cu vorba.
Varza o spalam in apa rece, o stoarcem bine si o punem deoparte. Slanina care e feliata si crestata o punem la prajit intr-un vas pana lasa untura si e prajita. O scoatem deoparte si pe aceasta untura ramasa calim ceapa ce a fost taiata marunt pana devine frumos aurie.

Peste ceapa calita punem 50 ml bulion si 200 ml apa si adaugam varza bine stoarsa. Condimentam cu sare, piper, 1/4 lingurita cimbru si pasta Gulyas circa 1 lingura ( sau 1 lingurita boia ) si lasam mai departe pe foc pana ce varza e fiarta ( apa trebuie sa scada complet si varza se mai lasa sa se caleasca pe foc pana e bine inmuiata ).

In alt vas pregatim o mamaliga vartoasa. Carnatii portionati ii prajim.

Asezam pe farfurie varza calita, peste ei punem carnati prajiti si slanina prajita si alaturi de ele punem si mamaliguta fierbinte.
Pofta Buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa