Urzici Mestecate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • urzici 500 gr
  • doua cepe
  • trei catei de usturoi
  • 125 ml de ulei
  • sare
  • piper
  • doua linguri de faina alba

Mod de preparare

Punem un vas cu apa sa fiarba. Alegem urzicile de frunze moarte si alte impuritati si le fierbem 20 de min. Cat fierb urzicile taiem ceapa marunt si cateii de usturoi si ii aurim la tigaie cu ulei, presaram doua linguri de faina si stingem cu apa calda avand grija sa nu formeze cocoloase.

Scoatem urzicile de la fiert si le tocam marunt dupa care le mestecam pana obtinem un piure.
In alt vas pe plita, putin uleisosul de ceapa cu faina si urzicile mestecate formeaza un singur tot si daca este gros stingem cu zeama de la urzicipana compozitia va fi asemeni smantanei.

Asezonam cu sare si piper dupa gust si trecem la masa
Fiind o reteta de post se serveste simpla cu mamaliguta

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.