Punem un vas cu apa sa fiarba. Alegem urzicile de frunze moarte si alte impuritati si le fierbem 20 de min. Cat fierb urzicile taiem ceapa marunt si cateii de usturoi si ii aurim la tigaie cu ulei, presaram doua linguri de faina si stingem cu apa calda avand grija sa nu formeze cocoloase.
Scoatem urzicile de la fiert si le tocam marunt dupa care le mestecam pana obtinem un piure.
In alt vas pe plita, putin uleisosul de ceapa cu faina si urzicile mestecate formeaza un singur tot si daca este gros stingem cu zeama de la urzicipana compozitia va fi asemeni smantanei.
Asezonam cu sare si piper dupa gust si trecem la masa
Fiind o reteta de post se serveste simpla cu mamaliguta
Cred ca sunt cel putin douazeci de ani de cand fac eclere si sunt de departe printre favoritele noastre ca si desert. Cand...
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolataEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj