Praz cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura de praz subtire
  • 200 gr masline negre
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe rosii
  • 200 gr arpagic
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 3 linguri otet
  • marar verde
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita sare - daca mai e cazul

Mod de preparare

Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei.

Arpagicul curatat, se rumeneste usor in putin ulei.

Ceapa taiata pestisori se prajeste in putin ulei, pana devine sticloasa. Se adauga pasta de tomate, vinul si otetul si inca 200 ml apa. Cand incepe sa fiarba adaugati maslinele si fierbeti cateva clocote.

Adaugati prazul, si arpagicul si fierbeti pe foc mic - sau la cuptor - pana cand sosul scade la jumatate.

Potriviti de sare si adaugati marar verde tocat marunt.

Serviti mancarea calda sau rece!

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.