Paste Ci Dovelcei, Rosii si Busuioc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 dovlecel nu foarte mare
  • -1/2 conserva rosii tocate
  • -2 catei usturoi
  • -casacaval/branza tare/parmezan
  • -busuioc proaspat
  • -sare
  • -piper
  • -ulei de masline o l-ra

Mod de preparare

Am curatat dovlecelul, l-am taiat in bucati mari si l-am oparit 3 min. In apa clocotita cu sare. Apoi l-am taiat bucati destul de mici. In tigaie am pus uleiul de masine, dovleceii si i-am sotat cateva minute, apoi am pus 1/2 de conserva de rosii tocate si 2 catei de usturoi pisati, sare si piper si putina apa.

Am lasat sosul la foc min vreo 10 minute. Pastele fierte le-am adaugat peste sos, apoi niste cascaval ras si busuioc proaspat. Simplu dar foarte gustos, dovleceii dau o nota de prospetime excelenta!
Se servesc calde, cu putin ulei de masline aromat deasupra.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...