Se spala bine frunzele de spanac (eu am avut direct la punga de la Lidl, nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata), eu nu l-am separat de lujeri.
Se pune o oala cu apa la fiert cu putina sare, cand apa incepe sa fiarba se adauga pe rand frunzele de spanac, se oparesc 3-4 minute dupa care se trec sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Apa in care s-a oparit spanacul nu se arunca, se da deoparte.
Ceapa se toaca marunt, se pune la calit in ulei de masline, se adauga si morcovul ras pe razatoarea mare.
Spanacul se scurge bine se zeama si se toaca cat mai marunt dupa care se adauga peste ceapa calita adaugand din zeama pastrata.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 20 minute.
Bulionul se amesteca cu usturoiul pisat si putina zeama, pana se face subtire si se adauga peste spanac pentru 10-15 minute (pana cand acesta este fiert).
Intr-un castron punem faina si putina zeama, amestecam bine, pana cand devine o compozitie subtire, se toarna peste spanac, se pun si condimentele, se amesteca bine si se adauga si rosiile cherry taiate in patru.
Se lasa la foc mic, se amesteca frecvent pentru circa 5-10 minute.
By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti