Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte). Dupa ce fierbe foarte bine, scurgem fasolea de apa si o pasam cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.
Cat timp fierbe fasolea, pregatim prajeala si salata de ardei copti.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand devine translucida. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.
Separat, spalam ardeii, ii coacem uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol. Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica aromele.
La servire se adauga patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti