Dovlecei umpluti cu orez si legume

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • piper macinat
  • 5 dovlecei
  • marar verde
  • piper boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • Pentru umplutura
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1/2 vinata
  • o cana si jumatate cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 legatura marar verde
  • Pentru sos
  • o cana pasta de rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Prepararea umpluturii: ceapa se curata ,se spala si se taie marunt, ardeiul gras se curata,se spala si se taie cubulete, morcovul se curata,se spala si se da prin razatoare, vanata se spala si se taie cubulete.Incingem uleiul si punem legumele la calit, le condimentam cu sare si piper si tinem la foc mic pentru circa 5 min.Stingem totul cu un pahar cu apa si lasam pana cand legumele devin moi.

Intre timp spalam orezul si il adaugam si pe el in tigaia cu legume. Amestecam bine si mai tinem pe foc pana cand orezul absoarbe toata apa. Tragem de pe foc si adaugam mararul taiat marunt.Amestecam bine si potrivim de sare si piper.

Dovleceii fiind tineri si proaspeti nu i-am curatat de coaja. I-am taiat in doua si am indepartat miezul cu ajutorul unei lingurite.

Umplem fiecare dovlecel cu compozitia de orez si legume.

Acoperim fiecare dovlecel in parte cu rondele de rosii.
Asezam dovleceii astfel umpluti intr-un vas

Ii stropim cu ulei de masline , adaugam apa atata cat sa ii acopere,cateva boabe de piper si cateva foi de dafin..Dam la foc si lasam sa fiarba la foc mic ,sub capac circa 20 de min.

Facem un sos din pasta de rosii ,vin si zahar.Condimentam cu sare si piper si turnam peste dovlecei.Dam la cuptor pana cand sosul este bine scazut iar dovleceii si compozitia bine facute.
Scoatem din cuptor ,asezonam cu marar verde si va invit la masa!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde

Sa aud eu comentarii ca de unde ceapa si usturoi verde acum... :P Ete ca reteta e mai expirata.. da` daca n-am timp domne`,...

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj