Ciulama de Praz (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 fire de praz
  • 3 cepe potrivite
  • 200 gr masline
  • 100 g ulei
  • 3 linguri faina
  • apa cat sa depaseasca prazul +200 ml pt compozitia de faina
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust

Mod de preparare

Prazul se taie rondele si se pune intr-o oala. Peste acesta se pune apa cat sa il depaseasca si se pune la fiert.

Maslinele se cresteaza de jur imprejur cu un cutit ascutit si se pun peste praz in momentul cand acesta a inceput sa fiarba.

Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei, dupa care se pune peste praz. Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand toate ingredientele s-au patruns se adauga faina amestecata bine cu apa (200 ml). Faina si apa se amesteca cu ajutorul unui tel.

Se lasa sa mai fiarba putin, dupa care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si vegeta.
Ciulamaua se serveste calda.
Pofta buna!!!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti