Cartofi noi striviti cu unt aromat si sos de mascarpone

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi noi roșii
  • 50 de grame unt topit
  • verdeturi după gust (eu am folosit cimbru proaspăt, marar si pătrunjel)
  • 4 căței de usturoi tocati
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 100 de grame mascarpone
  • 150 de grame iaurt gras, 10%
  • 1 lingura smantana fermentata grasă , 35%
  • 1 ceapă verde tocată
  • sare
  • piper, după gust

Mod de preparare

Cartofii se spală, se fierb 15 minute.
Untul se amestecă cu ierburi tocate, usturoiul maruntit, sare, piper.
Cartofii scurși se amestecă bine cu compoziția de mai sus, se preseaza fiecare cartof ușor cu podul palmei.
Se așază pe o tavă tapetata cu foaie pentru copt, se coc cca. 20 de minute, la 220 grade Celsius.
Pentru sos, se pasează toate ingredientele și cartofii copti se servesc cu sosul rezultat.
Această rețetă, de origine americană , pune în valoare savoarea cartofilor, putandu-se folosi orice combinații de arome pentru o varietate de gusturi!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...