Cartofi noi striviti cu unt aromat si sos de mascarpone

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi noi roșii
  • 50 de grame unt topit
  • verdeturi după gust (eu am folosit cimbru proaspăt, marar si pătrunjel)
  • 4 căței de usturoi tocati
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 100 de grame mascarpone
  • 150 de grame iaurt gras, 10%
  • 1 lingura smantana fermentata grasă , 35%
  • 1 ceapă verde tocată
  • sare
  • piper, după gust

Mod de preparare

Cartofii se spală, se fierb 15 minute.
Untul se amestecă cu ierburi tocate, usturoiul maruntit, sare, piper.
Cartofii scurși se amestecă bine cu compoziția de mai sus, se preseaza fiecare cartof ușor cu podul palmei.
Se așază pe o tavă tapetata cu foaie pentru copt, se coc cca. 20 de minute, la 220 grade Celsius.
Pentru sos, se pasează toate ingredientele și cartofii copti se servesc cu sosul rezultat.
Această rețetă, de origine americană , pune în valoare savoarea cartofilor, putandu-se folosi orice combinații de arome pentru o varietate de gusturi!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

Carne de pui ramasa prin frigider si pe care nu mai stiam cum sa o finalizez....

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj