Burger de linte cu ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru burger:
  • 500 g linte verde
  • 50 g hribi deshidratate
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper, fulgi chilli, chimen
  • 2 oua
  • cca 150 g pesmet
  • Pentru sos :
  • 1 iaurt grecesc (mic)
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • chifle + putin unt
  • legume crude (rosii, ceapa rosie, salata, varza)
  • cascaval (eu am folosit vegetal)
  • Pentru cartofi :
  • cartofi
  • ulei de masline
  • sare, boia , rozmarin proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru cca. 25 de minute, pana se inmoaie.
Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit.
Intre timp, punem hribii in apa si ii lasam pentru 15 minute, dupa care ii scurgem.
Morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul taiate marunt si ciupercile (toate) taiate cubulete sau felii le calim intr-o lingura de ulei de cocos pana se inmoaie foarte bine.
Condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli si chimen dupa gust dupa care lasam compozitia sa se racoreasca putin.
Blenduim lintea si amestecul de legume, adaugam frunzele de patrunjel taiate marunt si condimente daca mai este nevoie.Adaugam ouale si pesmetul si amestecam bine.
Incingem o tigaie unsa cu putin ulei.
Prima data formam o chiftea plata si o punem in tigaia incinsa, daca aceasta nu sta peolalta, se mai adauga in compozitia de mai sus putin pesmet.
Prajim chiftele pe ambele parti pana se rumenesc.
Cartofii taiati felii nu foarte subtiri se pun la fiert cca 5-10 minute, cat sa dea un clocot (sa nu se inmoaie prea tare) si se pun intr-o tava pe hartie de copt, se condimenteaza cu sare, boia, rozmarin proaspat si se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor pentru cca. 1 ora pana se fac crocanti.
Pentru sos se amesteca toate ingredientele, trebuie sa iasa un sos dulce-acrisor.
Legumele se taie feliute.
Chiflele le taiem pe din doua si le ungem cu putin unt dupa care le prajim pe grill.
Luam o chiftea de linte, asezam 1-2 felii de cascaval si o dam la microunde pana se topeste cascavalul.
Ungem chiflele pe interior cu sosul de iaurt, asezam cate o chiftea si legume.
Servim cu cartofii de la cuptor.
Pofta buna !

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.