Arpacas cu Lapte

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Arpacas 1kg
  • Lapte 3litri
  • Lamaie1 buc
  • Zahar 400gr
  • Esenta de rom 1 buc
  • Sare
  • ulei
  • 2 linguri
  • scortisoara

Mod de preparare

Foarte atenti cand ne apucam de treaba si sa nu ostenim a spala arpacasul de 9 ori cu apa rece. Spalat si iar spalat pentru a fugari tot amidonul din boabele decorticate de grau.

Intr un ceaun mare de tuci punem uleiul si ungem fundul tuciului, aruncam un praf de sare, arpacasul, si laptele tot o singura data.

La foc mic se fierbe timp de peste doua ore in continuu, fara a mesteca in ceaunIntre timp dam lamaia prin razatoarea fina.

Dupa ce sa legat bine fiertura o dam deoparte de pe plita si lasam la racit o jumatate de ora si adaugam lamaia esenta de rom si putina scortisoara. Omogenizam totul cu o lingura de lemn.
Se poate servi si cald si rece ca o masa intre mese sau ca desert.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...