Varza de Bruxelles cu Bacon

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru doua portii:
  • 1/2 kg varza de Bruxelles
  • 4 feliute de bacon
  • 1 lingura ulei masline/avocado/coconut (dupa preferinta dar sa fie calitate) sare
  • piper dupa gust
  • 1-2 catrei de usturoi (sau sare cu usturoi uscat)

Mod de preparare

Se spala bine varza de Bruxelles dupa care se indeparteaza cotoarele. Se feliaza subtire (eu am folosit food processor) .

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si baconul taiat bucatele mai maricele. Se lasa la prajit. Cand a prins o culoare rumena dar nu arsa, se adauga peste slaninuta varza deja taiata, se amesteca putin, se adauga jumatate de paharel de apa (poate 50-60 ml), sare si piper precum si usturoiul pisat fin de tot sau sarea cu usturoi (depinde din care folositi).

Se pune capacul pe tigaie si se lasa sa fiarba innabusit cateva minute. Ridicam capacul, mai invartim putin sa nu se prinda de fundul tigaii si asezam capacul inapoi. Dupa circa 7 minute varza este deja fiarta in abur, si-a luat gustul de la uleiul de masline si untura de pe bacon precum si celelalte arome.

Luam de pe foc, scuturam putin tigaia si o lasam separat, sub capac, pana servim.
Se serveste simpla cu o salata de rosii sau cu o bucata de friptura din pulpe de pui.

Imi place sa gatesc varza de Bruxelles in felul asta pentru ca este o metoda foarte, foarte rapida de a pregati un pranz sau o garnitura langa o friptura. Timpul de lucru este de 15 minute si este un deliciu. Chiar si cei carora nu le place varza de Bruxelles (cum e sotul meu de ex) nu spun nu cand vad garnitura asta in farfurie

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti