Varza de Bruxelles cu Bacon

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru doua portii:
  • 1/2 kg varza de Bruxelles
  • 4 feliute de bacon
  • 1 lingura ulei masline/avocado/coconut (dupa preferinta dar sa fie calitate) sare
  • piper dupa gust
  • 1-2 catrei de usturoi (sau sare cu usturoi uscat)

Mod de preparare

Se spala bine varza de Bruxelles dupa care se indeparteaza cotoarele. Se feliaza subtire (eu am folosit food processor) .

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si baconul taiat bucatele mai maricele. Se lasa la prajit. Cand a prins o culoare rumena dar nu arsa, se adauga peste slaninuta varza deja taiata, se amesteca putin, se adauga jumatate de paharel de apa (poate 50-60 ml), sare si piper precum si usturoiul pisat fin de tot sau sarea cu usturoi (depinde din care folositi).

Se pune capacul pe tigaie si se lasa sa fiarba innabusit cateva minute. Ridicam capacul, mai invartim putin sa nu se prinda de fundul tigaii si asezam capacul inapoi. Dupa circa 7 minute varza este deja fiarta in abur, si-a luat gustul de la uleiul de masline si untura de pe bacon precum si celelalte arome.

Luam de pe foc, scuturam putin tigaia si o lasam separat, sub capac, pana servim.
Se serveste simpla cu o salata de rosii sau cu o bucata de friptura din pulpe de pui.

Imi place sa gatesc varza de Bruxelles in felul asta pentru ca este o metoda foarte, foarte rapida de a pregati un pranz sau o garnitura langa o friptura. Timpul de lucru este de 15 minute si este un deliciu. Chiar si cei carora nu le place varza de Bruxelles (cum e sotul meu de ex) nu spun nu cand vad garnitura asta in farfurie

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam...

Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj