Piure cu Ciuperci (de Post )

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 150 ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • vegeta
  • sare si piper se pun dupa gust
  • marar si busuioc dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert la foc mic. Ciupercile se taie in bucati mai mari, de preferat palaria se taie in patru si se calesc in 50 ml ulei.
Cand cartofii au fiert se zdrobesc cu presa metalica pentru piure. Atentie: se mai pastreaza putina apa de la cartofi in cazul in care piureul va iesii mai tare!!! Cand ciupercile s-au rumenit se adauga usturoiul zdrobit si se adauga peste piure impreuna cu uleiul in care s-au prajit. Tot acum se adauga si cateva frunze de busoioc taiate potrivit, nici prea mari nici prea mici, si mararul. Se adauga treptat restul de ulei si se condimenteaza dupa gustul fiecaruia cu sare, piper si vegeta.
Se serveste ca si garnitura, eu am servit langa caras la cuptor:

http: //www. Reteteculinare. Ro/forum/subiecte/concurs_reteta_lunii-23/

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Indian Chicken Curry

Pana de curand, acest fel de mancare a fost pentru mine o necunoscuta. Auzisem de ea, dar nu mancasem niciodata. Si...

Indian Chicken Curry
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj