Garnitura de Arpagic

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -arpagic
  • -ulei de masline
  • -1 praf de sare
  • -50 ml vin de porto / vin licoros dulce (Lacrima lui Ovidiu sau Puterea ursului) ori alt vin rosu, dulce, tare si parfumat

Mod de preparare

Curatati, spalati si scurgeti arpagicul.

Adaugati-l impreuna cu sarea in foarte putin ulei de masline incins si brezati cateva minute (sotare rapida in putina grasime), amestecand mereu, apoi inabusiti pana se fragezeste (acoperiti vasul cu un capac si lasati la foc mic pana ce arpagicul se inmoaie).

Descoperiti vasul, mariti flacara la mediu si caliti in continuare, amestecand des dar delicat, pana ce bulbii de arpagic se rumenesc frumos pe toate partile.

Adaugati vinul, faceti focul foarte mare si lasati pana ce lichidul se reduce mai mult de jumatate si zaharul din vin caramelizeaza frumos arpagicul.

Folositi cald ca garnitura pentru orice tip de carne.
Se potriveste perfect langa carnea de vanat, in special cea de iepure.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp! 

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti