Pentru cartofi
Puneti 10 min, la fiert, cartofii curatati de coaja in apa cu sare peste care presarati cateva fire de marar verde ( 2- 3 fire).
Scurgeti si lasati sa se racoreasca putin.
Puneti-i intr-un bol, stropiti cu putin ulei si amestecati bine.
Condimentati cu sare, piper alb, dupa gust, adaugati restul de marar verde, tocat marunt, apoi omogenizati.
Rasturnati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si stropiti cu inca putin unt topit.
Dati la cuptorul incins pentru cca. 35- 45 min, la 190 grade sau pana cand cartofii sunt facuti si prind deasupra o crusta frumos aurita. In acest interval de timp, intoarceti-i de 2- 3 ori pentru a se rumeni de jur imprejur.
Pentru sosul de smantana
Puneti la incins untul cu cateva picaturi de ulei, pe baie de aburi.
Adaugati faina si omogenizati, iar dupa 1- 2 min stingeti cu lapte. Folositi telul pentru a amesteca energic si a sparge eventualele cocoloase.
Lasati pe aburi pana ce sosul se ingroasa, amestecand mereu.
Puneti smantana, amestecati si mai lasati pe baie de aburi doar cat sa se incalzeasca ingredientele.
La sfarsit, condimentati cu sare si pier alb, dupa gust si aromati sosul cu marar verde.
Dati deoparte.
Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cartofi si sos.
Merg ca si garnitura la orice, dar si asa singuri pentru o gustare.
De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj