- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Cartofii se spala foarte bine (fara a fi curatati de coaja) si se sterg apoi cu servetele absorbante.
- Se taie fiecare catof in parte in felii foarte subtiri, pe aproximativ 3/4 din suprafata (astfel incat partea care urmeaza sa fie asezata in tava sa ramana intreaga).
- Se topeste untul in cuptorul cu microunde. Untul topit se amesteca intr-un vas cu uleiul.
- Se pensuleaza cu acest amestec suprafata fiecarui cartof si portiunile dintre feliile acestora (taiate anterior). Este utila pentru acest timp de lucru o pensula pentru patiserie cu fire foarte subtiri.
- Se condimenteaza cartofii astfel pregatiti cu sare si amestec de piper alb, verde, negru si boia.
- Cartofii pregatiti se pun in tava tapetata cu ulei.
- Cartofii se coc in cuptorul incins timp de 50 - 60 de minute. Sunt deliciosi (usor crocanti la suprafata si moi in interior).
Cartofii cei mai potriviti pentru aceasta reteta sunt cei de marime medie (mai putin cei mici sau foarte mari).
Ceva de rontait refuzati? Eu cred ca nu, la cat sunt de fragede si bune..
Saratele cu mix de branzeturiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj