Cartofi Gratinati 2

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -600- 800 g cartofi
  • -1 cana lapte
  • -4 linguri unt
  • -2 linguri faina
  • -2 oua
  • -100 g cascaval ras
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Fierbeti cartofii spalati, in coaja, in apa usor sarata. Curatati-i si taiati-i rondele.

Separat, rumeniti usor faina in 2 linguri unt infierbantat si stingeti cu lapte. Amestecati bine, continuu si lasati pe foc mic pana se ingroasa. Lasati la racit.

Adaugati rondelele de cartofi, ouale, jumatate din cantitatea de cascaval ras si condimentati dupa gust. Turnati compozitia intr-un vas termorezistent uns cu untul ramas si presarati deasupra restul de cascaval ras.

Dati la cuptor sa se gratineze.

Serviti cat este cald.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema lemon curd

Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema,...

Desert prajitura cu crema lemon curd
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj