Turta Dulce Pufoasa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 400 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura scortisoara, nucusoara la placere
  • piper la placere
  • 1 praf de copt
  • 1 vf de cutit sare
  • 500 ml lapte
  • 100 g miere de albine
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Laptele se pune pe foc cu mierea pana aceasta s-a topit, dupa care se lasa la racit si se adauga uleiul.

Intr-un castron se pune faina cernuta, cacaua cernuta, scortisoara, nucusoara, piperul, praful de copt si zaharul se amesteca bine si se adauga peste compozitia de lapte. Se omogeniezeaza bine.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma cu gaura de 28 cm. Se pune compoztia si se da la cuptor la 170 grade pentru 35 min.

Se poate orna cu ciocolata, zahar pudra, glassa reale dupa preferinta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa