Tort Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 250 g zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 500 g mascarpone
  • Blat:
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri)
  • Pentru ornat:
  • o lingura de cacao;
  • putina crema;
  • 3-4 piscoturi taiate si inmuiate in cafea

Mod de preparare

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.

Se mixeaza frisca intr-un castron.

Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.

20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.
Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.

Sper sa va placa varianta mea de Tort Tiramisu reţetă originală.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Daca iubiti pestele, aceasta este o alternativa excelenta la conservele cu peste din comert. Desi aseara, cand am...

Zacusca de macrou
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj