Tort Pavlova

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 420 g zahar
  • zeama de la o lamiie
  • 2 linguri cacao
  • 50 g fulgi de migdale
  • 400 ml smintina lichida dulce
  • 400 g iaurt grecesc
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 kg fructe de padure

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 130 grade. Albusurile, zaharul si zeama de lamiie se bat in baie de abur, foarte tare, pina se topeste zaharul iar bezeaua tevine sticloasa si densa. Se adauga migdalele si cacaua, se amesteca incet cu grija.

Bezeaua se pune intr-o forma rotunda tapetata cu hirtie. Se coace 1 ora la foc mic. Cind s-a racit se pune frisca amestecata cu iaurtul, pe deasupra si se adauga si fructele de padure, capsuni, mure, zmeura. Fructele se pudreaza un pic cu zahar pudra.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...