Tort Joffre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame unt
  • 6 oua
  • 250 grame zahar pudra
  • 50 grame cacao
  • 100 grame zahar tos
  • 5 linguri apa
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Se amesteca cele 50 grame de cacao cu zaharul tos si apa, se pun pe foc pana se ingroasa iar mai apoi se lasa deoparte.

Intr-un caston se freaca untul cu zaharul pudra si se adauga cele 6 galbenusuri, mai apoi dupa ce s-a format o crema fina se adauga cacaoa racita.

Compozitia obtinuta se imparte astfel : 3/4 din compozitie se pune la frigider iar in 1/4 din compozitie se adauga 2 linguri de faina si cele 6 albusuri batute spuma. Se amesteca pana se obtine o compozitie consistenta iar mai apoi se pune intr-o forma de copt pentru aproximativ 30 min. depinde de temperatura cuptorului mai exact se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a copt il lasati sa se raceasca, mai apoi crema pusa la frigider o puneti deasupra sau puteti taia blatul si o puneti la mijloc.

Eu l-am tapetat pe margine cu putina crema si migdale. Se serveste rece cu frisca sau simplu.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.