Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate bine si sterse. Gutuile se rad cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita.
Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb, apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scoprtisoara. Trebuie sa aiba o consistenta de jeleu. Se dau la racit.
Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin, se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta, apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca.
Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia, apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema, in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.
Se toarna si niveleza frumos, stratul de fructe fierte si racite, apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider, apoi se decoreaza cu un praf de cacao ,bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider, apoi se poate felia.
Pofta buna!
Buna! Am revenit pe site dupa mult timp, cu prima mea reteta video. Tind sa evoluez in ceea ce priveste montaj/sunet, si sunt...
Mac and Cheese- macaroane cu branza in stil americanO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata